عکس گرفتن از پشت پنجره هواپیما – هر بار با هواپیما سفر می کنید، عکس های خیره کننده ای بگیرید

وقتی با هواپیما سفر می کنید، عکاسی از پشت شیشه کاری وسوسه انگیز است. اگرچه به نظر می رسد در این کار محدودیت زیادی وجود دارد، اما راه هایی وجود دارند که بتوانید عکس های با کیفیتی بگیرید. در این مطلب نکاتی را مطرح می کنیم تا در پرواز های خود با هواپیما عکس های زیبایی بگیرید.

اگر به خاطر داشته باشید مطلبی در لنزک منتشر کردیم که در آن یک خلبان که عکاس هم بود، از کابین هواپیما عکس های اچ دی آر (HDR) خلاقانه و زیبایی گرفته بود که برای مشاهده آن به لینک «خلبانی که از کابین هواپیما عکس گرفته است» سر بزنید. امروز نوبت شماست که عکاسی در هواپیما به عنوان مسافر را فرا بگیرید.

شما معمولا بهترین دید و نما را در لحظه های نهایی پرواز پیدا خواهید کرد، هنگامی که در حال رسیدن به مقصد هستید، از قبل کمی تحقیق کنید و در مورد برنامه پرواز سوال نمایید.

پس شما از مسیر پرواز و ساعت روز با خبر خواهید شد، در نتیجه می توانید صندلی کنار پنجره خود را در بهترین سمت هواپیما رزرو کنید.

هواپیما های جت معمولا بدون لرزش هستند، اما در مورد هواپیما های کوچکتر و هلیکوپتر ها چنین نیست. سیستم های ثبات گر تصویر می توانند لرزش دوربین را حذف کرده و به شما عکس های واضح و شارپ تری بدهند.

در هر صورت بهتر است هنگام عکاسی از شیشه هواپیما از سرعت شاتر بالاتری مثلا ۱/۲۵۰ ثانیه یا سریع تر استفاده کنید.

هنگام نشستن هواپیما، به نظر می رسد سرعتی که زمین زیر پای شما می گذرد به طرز چشمگیری افزایش می یابد. در این حالت سرعت شاتر ۱/۵۰۰ ثانیه امن تر است.

اندازه دریچه دیافراگم (aperture) حدود f/8 تا f/11 معمولا بهترین نتیجه را هنگام عکاسی از پنجره هواپیما به همراه خواهد داشت. اگر در شرایط کم نور قرار گرفتید، می توانید حساسیت سنسور دوربین (ایزو – ISO) را بیشتر کنید تا بین دیافراگم و سرعت شاتر تعادل بر قرار کنید.

برای جلوگیری از بازتاب های ناخواسته در شیشه، لنز دوربین را در حد ممکن به پنجره نزدیک کنید. اما، لنز دوربین را به پنجره تکیه ندهید زیرا این کار ریسک لرزش دوربین را افزایش می دهد. دست خود را دور لنز گرد کنید تا از بازتاب شیشه هم کنید.

در ادامه به ۵ نکته بیشتر برای عکاسی از پشت پنجره هواپیما اشاره می کنیم.

۱

دوربین را روی فوکوس دستی قرار دهید

در بیشتر موارد، دوربین هنگام عکاسی از پشت شیشه گیج خواهد شد (و در بیشتر هواپیما ها شیشه ها چند لایه ساخته می شوند). تغییر حالت دوربین به فوکوس دستی (Manual focus) و قفل کردن فوکوس روی نقطه مورد نظر کمک خیلی زیادی خواهد کرد.

۲

در اول پرواز عکاسی کنید

هر چقدر بیشتر از زمان پرواز بگذرد، شیشه ها شروع به سرد شدن می کنند. سریع تر تا وقتی که شیشه تمیز تر است و عکس ها بهتر می شوند، عکاسی کنید.

۳

برای دور زدن هواپیما آماده باشید

هنگام پرواز عکاسی از زمین کار دشواری است (به دلیل اندازه پنجره و محدودیت زاویه های ممکن برای عکاسی) اما وقتی هواپیما قبل از فرود و بعد از برخواستن دور می زند، فرصت های خوبی به وجود می آیند. نکته اینجاست که آماده باشید و سریع عکس بگیرید که این فرصت ها طولانی نیستند.

۴

فلاش خود را خاموش کنید

فلاش زدن قدرت کافی برای روشن کردن بیشتر از چند متر را ندارد و تنها موجب ایجاد بازتاب در شیشه ها می شود.

۵

چیز جالبی به عکستان اضافه کنید

گاهی صحنه های پشت پنجره هواپیما بسیار تماشایی هستند اما وقتی به عکس ها نگاه می کنید، آن ها کمی خالی و بدون الهام به نظر می رسند. به دنبال چیز جالبی باشید تا به عکستان جان بخشد. این می تواند بال یا موتور هواپیما باشد، شکل هایی که ابر ها تشکیل می دهند، هواپیمایی دیگر، تغییری در منظره پایین و یا غروب خورشید. این چیز جالب حتی می تواند داخل هواپیما باشد.

هنگام پرواز با هواپیما عکس های زیبایی گرفته اید؟ می توانید عکس دلخواهتان را برای ما ارسال کرده تا در بخش نقد عکس لنزک به نمایش بگذاریم و نظرات دوستانتان را جویا شویم. بخش نقد عکس لنزک هر هفته یکی از عکس های ارسالی شما را به نمایش گذاشته و همه به نقد آن خواهیم پرداخت.

نظرات شما

  1. محمد

    ۱۸ تیر ۱۳۹۸

    ایا میتونیم در هواپیما از دوربین عکاسی استفاده کرد لطفا سریع جواب بدید ممنوون

    1. سامان نویسنده

      ۱۹ تیر ۱۳۹۸

      درود بر شما

      خیلی مقاله دیدم شخصا از عکاسانی که در هواپیما عکس گرفتند مثل همین آموزش که مطالعه فرمودید، شخصا تجربه ندارم اما توصیه می کنم با مسئولین فرودگاه/پرواز مشورت نمایید (کسب اجازه).

      موفق باشید


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *