نقد عکس #۱۶۴

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۶۴ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دیافراگم: f/8
  • سرعت شاتر: ۱/۴sec
  • حساسیت سنسور: ISO-100

عکاس: آقای دانیال انوری

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

غرق شدن و محو شدن بخش بزرگی از بشریت در کار و کار کردن و اینکه یه عده هستند که زندگی آنها در کار تنیده شده و بخشی از آنها شده.

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: اسماعیل: درود بر آقا مرتضی عکس شما از چندین نگاه زیباست اولیش خوب دماوند که یک نماد ملیس و حس خوبی داره دومیش زمان کم و خارج از اراده یعنی هر جور که دلت بخواد سه پایه بزاری منتظر ساعت طلایی باشی و… چون ظاهرا عکس از داخل هواپیما گرفته شده و سومین نگاه که کمتر مخاطب میبینه ولی قابل ستایشه عشق شماست که از کوتاه ترین زمان چنین تصویر زیبایی خلق کردید و یک توصیه که نمی‌دونم شاید همین انجام دادید اگر عکستون raw (خام)بود از اینی که زیباست زیباتر بود و نکته بعدی دیافراگم خیلی بسته که نیاز نبود موفق و پیروز باشید.

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. کاوه دادور

    ۷ بهمن ۱۳۹۵

    عکس جالب و خوبیست.
    پیدا کردن موضوعات جالب در محیط زندگی ماشینی امروز کار چندان سختی نیست.اما تبدیل کردن آنها به عکسی خوب نیاز به تجربه و تمرین دارد.
    در اولین نگاه به نظر میرسد عکاس سوژه خوبی را انتخاب کرده…محیطی با المانهای تکرار شونده که در عین تداعی مفهوم نظم با بی حوصلگی روی هم چیده شده اند. در نتیجه المان های جالبی برای عکاسی را بوجود آورده اند. همانطور که در توضیحات عکاس اشاره کرده است هدف عکس نشان دادن مفهوم “غرق شدن بشریت در کار و کار کردن”است.شاید اگر عکاس در کادر بندی فضایی منظمتر را ایجاد میکرد در انتقال این مفهوم بسیار موفق تر بود.
    از طرف دیگر عدم بالانس بودن روشنایی در تصویر بعد از مدتی چشم را اذیت میکند. شاید عکسای با کم کردن روشنایی عکس قصد ایجاد محیطی خشک و بی روح برای کمک به تداعی مفهوم مدنظر خود را داشته ولی با به نظر میرسد کمی زیاده روی کرده است.
    شخصی که به صورت تصویری محو از او را میبینم شاید اگر محو نمیشد و عکس با سرعت شاتر کمتری گرفته میشد خود میتوانست بر جذابیت عکس اضافه کند و حتی بر القای مفهوم روزمرگی و اسارت در عصر ماشین تاکید کند.
    برای کمک به مفهوم مد نظر عکاس چند ایده را میتوانم پیشنهاد کنم:
    اگر امکان عکاسی از بالا فراهم بود میتوانستید در پست پروداکشن با اصلاح پرسپکتیو عکس جالبی از نمای بالا داشته باشید.در این حالت دست عکاس کمی برای کادر بندی و ترکیب بندی خلاقانه بازتر است.
    اگر شرایط اجازه میداداز تراز زانو یا کف زمین عکاسی کنید در این حالت بافت کف کارگاه(که به نظر میرسد کمی فرسوده است و در نتیجه بافت جالبی دارد)به جذابیت عکس شما کمک میکرد. بعلاوه با کمی بازی با زوم لنز میتوانید حالتی مطلوب برای فشردگی پرسپکیو عکس پیدا کنید که در صورت داشتن یک سوژه باز هم میتوانست به شما برای رساندن مفهوم مدنظرتان کمک شایانی کند. تصور کنید اگر کمی آب هم در عکاسی استفاده میکردید با استفاده از بازتاب عکسی دراماتیکتر داشتید.
    در نهایت با کمی اصلاح همین زاویه (مثلا کمی بالاتر) و همانطور که اشاره شد اصلاح پرسپکتیو عکس،عکسی زیباتر خلق میکردید.
    در هر حال روشنایی عکس از نظر بنده میتوانست بسیار بهتر باشد و متاسفانه یکی از ایرادات مهم این عکس بالانس نبود همین روشناییست.

  2. فرزاد

    ۵ بهمن ۱۳۹۵

    عکس بسیار زیبایی هست. از دید من سیاه و سفید بودن عکس، محو بودن سوژه، وجود خطوط زیاد و مورب به عکس کیفیت بسیار خوب و تاثیرگذاری داده.
    من معمولا قبل از اینکه پیام عکس رو از دیدگاه عکاس ببینم، سعی می‌کنم خودم به عکس نگاه کنم و اولین پیامی که به ذهنم میرسه رو در نظر می‌گیرم و با پیام عکاس مقایسه می‌کنم. من از این عکس پیامی مشابه آنچه عکاس عنوان کرده نگرفتم. اگر عکاس به طریقی سوژه رو در حین انجام فعالیتی نشون می‌داد، بهتر می‌شد این پیام رو درک کرد.

  3. javad_toosi

    ۱ بهمن ۱۳۹۵

    با سلام تبریک میگم به این دیدگاه عکاس
    محیط عکس و کادر بندی و مخصوصا سیاهی اخر تصویر کاملا نماینگر فرو رفتن در کار و شغل است و یه حس بی انتهایی به بیننده دست میده و همچنین محو بودن شخص هم کمک زیادی میکنه اما پیشنهادی که برای بهتر شدن عکس دارم اینکه اگر برای نشان دادن کار باید یا ابزار به نمایش گذاشته بشه یا تعداد نفراتی که پیرامون یک موضوع در حال کار هستند باتوجه به محل عکاسی اگر تعداد نفرات بیشتر میبود این حس محو شدن در کار و زندگی که به کار میگذره بیشتر دیده میشد


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *