۱۰ نکته که هیچ کس به عکاسان تازه کار نمی گوید

یک فرد باهوش می گفت پی برده که برای تسلط یافتن بر یک مهارت جدید ۱۰۰۰۰ ساعت تلاش لازم است. هنگامی که برای اولین بار دوربین خود را می خرید هیجان انگیز و سرگرم کننده است، بنابراین عکس های زیادی می گیرید. اما در نهایت ممکن است از ظاهر عکس های خود در مقایسه با آنهایی که آنلاین دیده بودید ناامید شوید. اما یک عکاس لنزکی نه تنها ناامید نمی شود، بله هر چه سرسختانه تر ادامه می دهد، مطالب آموزشی و کتاب های بیشتری خوانده و بیشتر تمرین می کند. در این مطلب لنزک ۱۰ نکته مهمی را به اشتراک خواهیم گذاشت که هیچ کس به عکاسان تازه کار نمی گوید.

هر بار که یک مقاله یا یک کتاب، یک مطلب یا یک آموزش می خوانید، همیشه چیز جدیدی برای یادگیری در مورد عکاسی وجود دارد. تکنولوژی همیشه رو به جلو حرکت می کند، نرم افزارها بهتر می شوند، ویژگی ها و قابلیت های جدید منتشر می شوند. همیشه کسی یک تکنیک یا نکته جدید برای به اشتراک گذاشتن دارد. چیزهای زیادی وجود دارند که باید یاید بگیرید، با این حال این هم یکی از لذت های عکاسی است. مرزهای شما در بسیاری جهات نامحدود هستند، این یک نوع هنر است که می توانید توسعه اش دهید و آن را از آنِ خود کنید.

با این حال چیزهای زیادی در سفر آموزش عکاسی من بودند که باید به شیوه ای سخت یاد گرفته می شدند، که اغلب همینطور است. چیزهایی اساسی ای وجود دارند که درک آنها مدتی طول می کشد، عمدتا به این دلیل که هیچ کس این اطلاعات را به اشتراک نگذاشته است. شاید آنها فکر می کردند که آنقدر بدیهی و واضح است، که هر کسی می تواند آن را بفهمد.

امیدوارم این نکات از تجربیات من در سفر عکاسیتان به شما کمک کنند.

۱

یادگیری عکاسی سخت است

دوربین شما با تعداد زیادی دکمه و کلید چرخان، و انواع ویژگی های فانتزی، معجزه تکنولوژی مدرن و علم است. برای کنترل داشتن بر اینکه دوربین چگونه تصاویر شما را ایجاد می کند، باید یاد بگیرید چطور با یک سطح مهارت خاص از آن استفاده کنید. و بعد از آن، جنبه هنری این معادله وجود دارد: ترکیب بندی، کادربندی، احساس، گفتن یک داستان و… بنابراین مفاهیم و ایده های جدیدی، هم از لحاظ تکنیکی و هم خلاقیتی باید یاد گرفته شوند.

هزینه کردن ۱۰ یا ۱۲ میلیون تومان برای یک DLSR فانتزی جدید و لنز شما را به یک عکاس توانا تبدیل نمی کند، همانطور که خریدن یک سِت چاقوی آشپزخانه شما را به سرآشپز ممتاز تبدیل نمی کند. دوربین شما یک ابزار است، که به هزاران ساعت وقت اختصاص داده شده به یادگیری نحوه استفاده از آن نیاز دارد. اگر شما آماده خواندن کتاب های آموزشی، دیدن ویدیوهای آموزشی، و بارها و بارها بیرون رفتن برای عکاسی نیستید، در این صورت میزان پیشرفت و بهبود شما حداقل خواهد بود.

۲

عکاسی کار گران قیمتی است

عکاسی با قطعات واقعا گران قیمتی شروع می شود، یعنی بدنه دوربین و لنز. طولی نخواهد کشید که شما به لنزهای بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد. یک کیف دوربین برای حمل آن لازم است. یک سه پایه برای ثابت نگه داشتن آن. فیلترها برای گرفتن عکس هایی با نوردهی طولانی. ریموت کنترل های شاتر بیسیم، فلاش یا لوازم نورپردازی دیگر، و این لیست ادامه دارد. همیشه یک چیز جدید و چشمگیر وجود دارد که برای آن پول خرج کنید.

چیزهایی مثل کفش مناسب و لباس مخصوص فضای باز را فراموش نکنید. هزینه های محل اقامت و بنزین برای سفرهای محلی، به اضافه هزینه ورود به پارک ها را نیز باید در نظر بگیرید. سفرهای خارجی و خرج هایش که جای خود را دارد. بیمه را هم فراموش نکنید. همه اینها روی هم پول خیلی زیادی می شود.

۳

لوازم دوربین سنگین اند

لنزهای با کیفیت خوب از عدسی هایی با کیفیت ساخته می شوند، و در نتیجه می توانند خیلی سنگین باشند. به مرور زمان شما دو یا سه تا از آنها، و یک بدنه DSLR و لوازم جانبی دیگری خواهید داشت، کیت شما می تواند دست کم ۵ کیلوگرم یا بیشتر وزن داشته باشد. هرچه لوازم بیشتری داشته باشید، وزن بیشتری را باید با خود حمل کنید. این یکی از دلایلی است که تکنولوژی میکرو سه چهارم ( دوربین های بدون آینه) دارد اینقدر پرطرفدار می شود، دوربین (و لنزها) خیلی کوچک تر، و در نتیجه سبکتر هستند.

۴

داشتن لوازم مناسب مهم است

لنزهای بلند برای عکاسی از حیات وحش و پرندگان ضروری هستند. لوازم خاصی برای عکاسی نجومی (astrophotography) مورد نیاز است. برای گرفتن عکس های فوق العاده کلوزآپ (نزدیک)، حتما باید یک لنز ماکرو یا فیلتر ماکرو داشته باشید. عکاسی پرتره استودیویی به معنی داشتن سافت باکس و لوازم نورپردازی حرفه ایست. سه پایه، فیلتر، ریموت کنترل شاتر و غیره، همه اینها در عکس های شما تفاوت ایجاد می کنند، و داشتن لوازم مناسب برای این کار مهم است.

۵

این عکاس است که حرف اول را می زند

ترکیب بندی، کادربندی، تصورات خلاقانه یا هنری، تمام مولفه هایی هستند که شما یعنی عکاس به تصویر می دهید. ما بار ها در لنزک مثال های مشابهی را زده ایم و حرفمان این است که اگر یک دوربین آخرین مُدل به یک مبتدی بدهید و یک معمولی به عکاس حرفه ای، نتیجه قابل پیشبینی است و راحت می توان حدس زد عکاس حرفه ای عکس بهتری می گیرد.

حضور یافتن در محل عکاسی در زمان مناسب (به عنوان مثال، طلوع یا غروب خورشید) یا سفر به مکان های جالب و جدید، بالا رفتن از کوه، ساعت ها رانندگی کردن برای بودن در نقطه مناسب، همه اینها کارهایی هستند که شما باید برای ثبت تصویر انجام دهید.

غروب آفتاب

بالا رفتن از کوه

۶

مدت زیادی طول می کشد تا صلاحیت به دست آورید

هنگامی که برای اولین بار دوربین خود را می خرید هیجان انگیز و سرگرم کننده است، بنابراین عکس های زیادی می گیرید. اما در نهایت ممکن است از ظاهر عکس های خود در مقایسه با آنهایی که آنلاین دیده بودید ناامید شوید، و یکی از این دو مورد اتفاق خواهد افتاد. محتمل ترین نتیجه این است که شما تسلیم می شوید چون این کار خیلی سخت است. گزینه دیگر این است که شما برای یادگیری هنر خود سخت تر از قبل کار می کنید، مطالب آموزشی بیشتری مطالعه می کنید، کتاب های بیشتری می خوانید، تمرین و تمرین می کنید – شاید هم در چند کارگاه عکاسی شرکت کنید.

یک فرد باهوش پی برد که برای تسلط یافتن بر یک مهارت جدید ۱۰۰۰۰ ساعت تلاش لازم است (نقل قول از Malcolm Gladwell). ده هزار ساعت! که بیش از یک سال تمام است! شما باید این ساعات را بین ساعات کار، خواب، و زمانی که با دوستان یا خانواده خود سپری می کنید، جا دهید. این به این معنی است که ممکن است سالها طول بکشد تا شما بتوانید آن کار را خوب انجام دهید.

لنزک: اگر به دنبال کتابی در زمینه آموزش عکاسی هستید که پر از اصطلاحات پیچیده و گنگ نباشد و در مدتی کوتاه باعث پیشرفت شما در عکاسی شود، کتاب پی دی اف «هک عکاسی» برای شماست. مایک نیوتون نویسنده کتاب می گوید: «ماموریت من کمک به عکاسان مبتدی برای پریدن از روی ۱۰۰۰۰ ساعت زمانی است که برای پیشرفتشان نیاز است».

۷

شبکه های اجتماعی دوست شما نیستند

وقتی که شما برای اولین بار شروع به اشتراک گذاری عکس های خود در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام می کنید، دوستان و خانواده شما آنها را لایک خواهند کرد. علت آن این است که آنها شما را دوست دارند و چیزهای خوب برای شما می خواهند. لایک گرفتن یک شکل فوری از خوشنودی است که می تواند اعتیادآور باشد.

مشکل شبکه های اجتماعی این است که اکثر افرادی که عکس های شما را می بینند عکاس نیستند. آنها نمی توانند مشاوره یا نقد تکنیکی مفیدی در مورد تصاویرتان به شما بدهند، چیزی که به شما کمک کند تا پیشرفت کنید.

گروه ها و فروم های آنلاین پر از عکاسی وجود دارند که اغلب مایل به ارائه بازخورد و به اشتراک گذاشتن دیدگاه خود هستند. اما پذیرفتن انتقاد چیزی نیست که بعضی افراد با آن راحت باشند، و می تواند واقعا چالش برانگیز باشد. برخی از افراد بهتر از بقیه می توانند با آن کنار بیایند، بنابراین ممکن است لازم باشد کمی وقت صرف پیدا کردن جایی کنید که در آن احساس راحتی می کنید. یکی از پلتفرم های مناسب در این زمینه وب سایت ۵۰۰px است.

۸

اگر یک عکس از طلوع آفتاب می خواهید، باید قبل از خورشید از خواب بیدار شوید

بله خواندن این جمله و تاکید کردن آن با حرکت سرتان و گفتن این که «مطمئنا، من می تونم این کار رو انجام بدم» راحت است. اما ساعت ۴ صبح وقتی که تخت خوابتان گرم و نرم است، اما بیرون هوا سرد و تاریک است، داستان کمی فرق می کند. به علاوه شما ممکن است در طول چند ماه گذشته ۱۰ بار برای عکس گرفتن بیدار شده باشید، و هیچ یک از آن صبح ها نتیجه ای نداده باشد.

می خواهید به مقصدهای عجیب و غریب سفر کنید؟ باید به اندازه کافی پس انداز داشته باشید تا بتوانید از عهده هزینه آنها برآیید، از کار مرخصی بگیرید، و شاید با افراد غیر عکاس سفر کنید و مجبور شوید در هنگام سفر کمی سازش کنید. یک عکس باورنکردنی در یک جای دورافتاده به این معنی است که شما باید تا آنجا پیاده روی کنید، لوازم دوربینتان، و چادر، غذا، و همه چیزهای دیگر را نیز با خود حمل کنید.

ثبت طلوع زیبای خورشید، پاداش زود بیدار شدن

عکاسی نیازمند تعهد زیاد نسبت به هنر خودتان، یادگیری آن، و سپس رفتن به جاهایی است که نیاز دارید، تا تصاویری که می خواهید را ثبت کنید.

۹

پس پردازش تنها یک ابزار دیگر است

در دنیای عکاسی کم هیچ چیز به اندازه «پس پردازش» تفرقه انداز نیست. اگر شما با فرمت RAW عکس می گیرید، لازم است که فایل هایتان را با نوعی نرم افزار ویرایش کنید. گزینه های زیادی برای این کار وجود دارد – فتوشاپ، لایت روم، OneOne، DXO، و غیره. برخی افراد «به دست آوردن عکس درست در دوربین» را ترجیح می دهند و با فرمت JPG عکس می گیرند.

اگر شما تصمیم دارید با فرمت خام (RAW) عکس بگیرید و می خواهید تصاویر خود را ویرایش کنید، به این معنی است که باید استفاده از نرم افزار را یاد بگیرید. مثل هر چیز دیگری در عکاسی، این کار هم سریع یا ساده نیست، اما هنگامی که آن را یاد گرفتید، ارزشی که به تصاویر شما می بخشد بسیار زیاد است. لازم نیست که با پیش تنظیمات یا اقدامات دستی ساعت ها وقت صرف هر عکس کنید، برای اغلب آنها ممکن است تنها چند دقیقه وقت لازم باشد.

۱۰

آیا شما پیرو مُد هستید؟

گرایش ها (تِرِند ها) و سبک های قابل توجهی در عکاسی وجود دارند، که در یک نقطه زمانی خاص مُد می شوند: عکاسی نجومی، نوردهی طولانی، HDR، آبشارهای ابریشمی با نوردهی طولانی، نقاشی با نور، و افکت های خاص دیگر سبک هایی هستند که در حال حاضر زیاد دیده می شوند. قطعا باید از آنها یاد بگیرید، مهارت های ارزشمندی برای یادگیری وجود خواهد داشت، اما مراقب باشید که در محدوده ای که از نظر زیباشناسی خوشایند باشد بمانید – یعنی در یکی از تکنیک ها، مثلا اچ دی آر، آنقدر زیاده روی نکنید که زیباییش را از دست بدهد.

نوردهی طولانی

تکرار و انجام آنچه بقیه می دهند ساده است، اما توانایی شما را برای یادگیری و رسیدن به دید و سبک عکاسی خودتان محدود می کند. آیا می خواهید به یک مکان شگفت انگیز سفر کنید و از همان زاویه دیدی که تا به حال توسط هزاران عکاس دیگر ثبت شده عکس بگیرید؟ اگر وقت دارید، و گزینه هایی برای زاویه دیدهای دیگر وجود دارد، و قرار گرفتن در آن برای شما امن است، آنها را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: ۶ مرحله تا پیدا کردن سبک عکاسی خودتان

از امتحان کردن یک چیز متفاوت نترسید، و هر کاری که انجام می دهید، مطمئن شوید که آن کار تصاویری به شما می دهد که از داشتن آنها در مجموعه نمونه کارهای خود خوشحال می شوید.

خ

خلاصه

برخی از این نکات کاملا واضح به نظر می رسند، و ممکن است شما با برخی از آنها مخالف باشید. ممکن است ایده هایی در اینجا باشند که شما با آنها راحت نباشید، یا چیزهای دیگری که دوست دارید به جای این موارد اضافه کنید – برای به اشتراک گذاشتن افکار خود در قسمت دیدگاه ها، پایین صفحه زیر، راحت باشید، چون بقیه هم ممکن است با شما موافق باشند.

چیزی که می توانید از آن مطمئن باشید این است که یادگیری هر چیز جدید کار سختی است، و هر چه بیشتر پیش بروید، چیزهای بیشتری برای یادگیری وجود دارد. یک راز دیگر هست که می خواهم با شما به اشتراک بگذارم. هنگامی که بر اصول اولیه تسلط پیدا کردید و ابزارهای خود را درک کردید، یک فرصت کاملا جدید برای لذت بردن و امتحان چیزهای خلاقانه، و آزمایش کردن با مفاهیم واقعا جالب خواهید داشت.

و نکته آخر – همه دقیقا از یک جا شروع می کنند – از ابتدا.

نویسنده:استیسی هیل (Stacey Hill)

م

منبع

برگرفته از: digital-photography-school

نظرات شما

  1. رضازاده

    ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

    انگار عکاسا همه چیز رو یه جور دیگه میبینند. و واقعا هم شغل سختیه ها. همینجوری نیست هر کی یه دوربین دستش گرفت بشه اسمشو گذاشت عکاس. من به تازگی این کار رو شروع کردم. اولین سفارش هم از این شرکت hooshmandbms.ir گرفتم. برای عکاسی دو تا محصول من دو روز و نصف در حال کار بودم. حتی استند چرخشی درست کردم براش. خلاصه تازه فهمیدم که برای چیزی که میخوام باید چقدر انرژی بذارم .

  2. masoud6519

    ۴ شهریور ۱۳۹۵

    سلام ممنون از سایت خفنتون
    اگه امکانش هست در مورد عکاسی با موبایل وترفندهاش بیشتر مطلب بذارین

  3. محسن پیرنیا

    ۲۹ مرداد ۱۳۹۵

    سلام به همه دوستان. حقیقتا وقتی عکسهای حرفه ای رو تو سایت ها و شبکه های اجتماعی می بینیم شاید کمی درمورد عکسهای خودمون ناامید بشیم. اما باید شرایط یه عکاس حرفه ای رو که کارش اینه و تجهیزات مورد نیازش رو هم داره در نظر گرفته بشه، چون عکاسی واقعا یه هنر گرونه و خرید تجهیزاتی که خیلی ضروریه مثل سه پایه هم ممکنه فرد رو دچار مشکل کنه و البته خیلی مسائل دیگه. اما به نظر بنده اگر یه عکاس تازه کار _مثل خود من_ عکسهای شروع کارش رو نگه داره و مثلا بعد از یک سال با عکسهای جدیدش مقایسه کنه حتما پیشرفت کارش رو خواهد دید و متوجه میشه که تلاشش در حد خودش نتیجه بخش بوده.

    1. سامان نویسنده

      ۲۹ مرداد ۱۳۹۵

      سلام خدمت شما جناب پیرنیا

      کاملا با شما موافق هستم.

      به نظر من در هر هنر، مهارت یا حرفه ای آدم باید ابتدا نتیجه کارش را با خودش مقایسه کند. آدم باید با خودش در مسابقه و رقابت باشد. من شخصا به هر روز یک گام به جلو برداشتن اعتقاد دارم.

      حالا در مثال عکاسی این می تواند روزی یک عکس جدید دیدن، یک مطلب خواندن در لنزک، یک تکنیک را تمرین کردن و… باشد.

      برای همین است که در هر کاری که می خواهیم وارد شویم، شرط اول عشق و علاقه است که به معنی کلید استمرار است.

      نگه داشتن عکس ها و بررسی آن ها بعد از یک مدت هم، پیشنهاد خیلی خوبی است. نقد عکس های خودمان بهترین کار است.

      موفق باشید، سپاس از دیدگاه شما

      1. محسن پیرنیا

        ۲۹ مرداد ۱۳۹۵

        سلام. سپاس از شما دوست گرامی. سربلند و پاینده باشید…

    2. EKStudio

      ۳۰ مرداد ۱۳۹۵

      دقیقا بند هم نسبت به عکس هایی که قبلا میگرفتم و ادیت هایی که انجام میدادم همین نظر رو دارم. کاهی عکسهای قدیمی رو مجدد ویرایش میکنم و نتایج کاملا متفاوت میشن.

    3. صالح

      ۲ شهریور ۱۳۹۵

      دقیقا
      مثلا خود من که حدود دوساله که کارم شده عکاسی و بیشتر فیلم برداری وقتی فیلم ها و عکس هایی که اول کار گرفتم رو با الان مقایسه میکنم پیشرفت رو میبینم
      ولی من از قبل از این که کارم رو این انتخاب کنم هم آرشیو عکس هام خیلی غنی بود و الان هم در حدود چهل تا پنجاه هزار عکس در رایانه ام دارم


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *