۷ عادت که باعث موفقیت عکاسان پرتره می شود

عکاسی پرتره می تواند خیلی متفاوت باشد، خسته کننده و طاقت فرسا یا همراه با پاداش و تغییر دهنده شرایط کاری، ولی هیچوقت احمقانه نخواهد بود. این سبک عکاسی روش ها و سوژه های بسیار زیادی دارد، در این آموزش ما قصد داریم ۷ عادت را به شما بگوییم که عکاسی از مردم را لذت بخش و موفقیت آمیز می کند.

۱

مودب باشید و سوژه خودتان را با خود هم عقیده کنید

شاید برای اسطوره هایی مانند David Bailey یا Helmut Newton گاهی بد خلقی مشکلی پیش نیاورد، اما برای باقی ما، بد خلقی می تواند کامل کار را خراب کند. حتی اگر سوژه شما در شرایط روحی مناسبی نباشد، شما باید خونسرد باشید، فعال باشید و مدام لبخند بزنید.

Cathal McNaughton عکاس خبری معروفی است که پرتره هایی فراموش نشدنی از آخرین مراحل سرطان اسنوکر باز معروف Alex Higgins گرفته، با اینکه سوژه او همکاری ای با او نمی کرد.

با توجه به زمانی که سوژه شما دارد، سعی کنید روز را با یک فنجان قهوه و کمی گفت و گو شروع کنید تا کمی با هم گرم شوید. به جای اینکه فقط صحبت کرده باشید سعی کنید از زندگی و علایقشان بپرسید.

۲

به سوژه خود اعتماد بدهید

لازمه یک عکاسی پرتره موفق داشتن ارتباط خوب با سوژه است، و اینکه سوژه به شما اعتماد داشته باشد یک امر ضروری است.

خونسرد بودن و منظم بودن در مقابل آنها به این اعتماد کمک می کند، اما اگر قصد دارید از بچه ها یا از خانواده ای عکس بگیرید، باید با کودکان خوش برخورد باشید و این برخورد را به طور کامل و به صورت پیاپی نشان بدهید، و اگر می توانید این برخورد را به نحوی در سایت خود و صد البته در استودیوی خوب به مشتری ها نشان دهید.

اگر بتوانید امتیازی از یکی از موسسه های بزرگ و شناخته شده عکاسی بگیرید هم برای ایجاد اعتماد می تواند به شما کمک کند و به کار شما اعتبار بدهد، مخصوصاً اگر می خواهید تازه کار عکاسی را شروع کنید.

۳

کارتان را به موقع و با همان مبلغی که توافق کردید تحویل دهید

در عکاسی پرتره اینکه بخواهید انتظارات همه را بر آورده کنید بسیار سخت است، اگر نمی توانید کاری را به صورت ضرب الاجل انجام دهید فقط برای اینکه آن کار را بگیرید انجامش را قبول نکنید.

اگر کاری را به موقع تحویل ندهید اعتبارتان را از دست خواهید داد؛ برعکس اگر یک عکس ویرایش شده را یک روز زودتر از موعد مقرر تحویل دهید، این کار برای شما یک اعتبار خواهد بود.

مبلغی که قبل از شروع کار با آن به توافق رسیدید را قبول کنید و به دلیل «شرایط پیش بینی نشده» بعد از کار هزینه اضافی ای از مشتری نگیرید، این کار شما را مبتدی نشان می دهد.

۴

سعی کنید با عکس هایتان داستانی را بگویید

وقتی با سوژه های کم سن و سال تر کار می کنید، خوب است قبل از عکاسی برای عکس ها داستانی بسازید، مخصوصاً اگر در مکانی غیر از استودیو می خواهید عکس بگیرید. یا برای عکس به دنبال یک موضوع باشید.

Andrea Denniss عکاس پرتره های خانوادگی در این کار خبره است، او از داستان های کودکانه و یا فیلم های مشهور برای موضوع عکس هایش الهام می گیرید.

او همچنین در بعضی عکس هایش از یک وان حمام قدیمی استفاده کرده، که یک عنصر بسیار مفید در عکس های اوست، هم کودکان بازی کردن در وان را دوست دارند و هم او می تواند عکس های واقعی تر و زیبا تری بگیرد.

داشتن ایده های خلاقانه و موضوعات تازه و جدید یکی از مهمترین اصول در عکاسی پرتره است.

۵

حواستان به لباس ها باشد

در حالی که بعضی از عکاسان پرتره علاقه ای ندارند که به لباس سوژه ها توجه کنند، شما قاعدتاً دوست ندارید در عکس خانوادگی ای که می گیرید یک شخص رسمی لباس بپوشد و شخص دیگری لباس های ساده ای پوشیده باشد.

رنگ های جیغ می توانند مشکل ساز باشند، قبل از عکاسی راجع به این مسائل با مشتری صحبت کنید. هر چه سوژه های شما اعتماد به نفس کمتری داشته باشند و سن آنها بالا تر باشد بیشتر برای لباس پوشیدن از شما نظر می خواهند، پس قبل از عکاسی چند نمونه برای آنها مثال بزنید.

اگر آنقدر بودجه ندارید که بخواهید از یک شخص متخصص برای لباس پوشیدن سوژه ها کمک بخواهید سعی کنید اطلاعات اولیه ای در این زمینه داشته باشید.

۶

انعطاف پذیر باشید

اگر مکانی که در آن عکاسی می کنید به نظرتان آنطور که می خواهید جواب نمی دهد یا آب و هوا بد شده است، شما به یک راه دیگر احتیاج دارید. یا اگر کودکی که می خواهید از او عکس بگیرید آن روز حوصله نداشت، او را مجبور نکنید، با این کار هم عکستان خوب نمی شود و هم همه را خسته می کنید و شرایط آزار دهنده ای به وجود می آید.

همین اتفاق در عکاسی در سفر هم صادق است، در خارج از کشور اگر در عکاسی از اشخاص انعطاف پذیر باشید عکس های بهتری خواهید داشت.

با حرکاتتان و لبخندتان می توانید مشکل تفاوت زبانی بین خود و سوژه را از بین ببرید. معمولاً سوژه شما می خواهد ژست بگیرد: اول از او عکس بگیرید و بعد به دنبال عکس های دیگر باشید.

معمولاً بعد از چند عکس سوژه خسته می شود و به دنبال کار خودش می رود، اینجاست که شما می توانید عکس های طبیعی تری بگیرید.

۷

فروشنده خوبی باشید

راه انداختن کار پرتره مانند راه اندازی هر کار دیگری است. وقتی هسته اصلی کارتان را دست کردید باید به دنبال فروش کار هایتان باشید.

پس شما باید بازار را شناسایی کنید و در جایی که پتانسیل خوبی دارد کار هایتان را بفروشید، یا به عبارت دیگر باید بازاریابی کنید. در این راه از تمام امکانات موجود استفاده کنید، آگهی بدهید، روی اینترنت تبلیغ کنید، از طریق ایمیل تبلیغ کنید و یا حتی کار هایتان را در محیط عمومی بفروشید.

از مشتری هایی که از شما راضی هستند بخواهید تا صفحه شما را در Facebook لایک کنند یا در Twitter کار های شما را دنبال کنند. سعی کنید منبعی از ایمیل های مشتری هایی که از کارتان راضی بوده اند و امکان همکاری های بیشتر را با آنها دارید تهیه کنید.

معمولاً مردم ایمیل خود را به شما می دهند تا در ازای آن چیزی به رایگان دریافت کنند، یا عکس پرتره خانوادگی شان را از شما تحویل بگیرند و یا از وقوع مشکلات احتمالی بین شما جلوگیری کنند. در آخر یادتان باشد هیچوقت کارتان را ارزان نفروشید.

می توانید عکس های با کیفیت تر و تضمینی ای را با قیمتی بالاتر از قیمت معمول خود ارائه دهید، با توجه به مشتری و منطقه ای که در آنجا هستید مبلغ را تعیین کنید.

م

منبع

برگرفته از: Digital camera world

نظرات شما

  1. afshin62j

    ۱۰ آذر ۱۳۹۴

    خیلی خوب بود و بسیار آموزنده. برقرار باشی لنزک


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *