۷ پروژه عکاسی برای شکوفا سازی خلاقیت

در این مطلب لنزک Jennifer Jacobs، مدیر سایت iffles.com در مورد چگونگی جرقه زدن خلاقیت در عکاسی توصیه هایی برای شما دارد. اگر می خواهید پروژه عکاسی ای را شروع نمایید، مطلب امروز به شما ۷ ایده خواهد داد.

لیست زیر شامل پروژه هایی است که قابل انجام هستند و به شما در پیدا کردن موضوعات خلاقانه برای عکاسی کمک می کند.

۱

پروژه عکاسی ۳۶۵ روز

این روش محبوب ترین بین پروژه های این لیست است. هر روز یک عکس بگیرید و ۳۶۵ روز ادامه دهید. پروژه های ۳۶۵ روزه متنوعی وجود دارد. یک نوع آن برای مثال به این صورت است که هر روز یک عکس سلفی بگیرید و برای یک سال ادامه دهید. تنها قانون این است که هر روز باید دکمه شاتر را فشار دهید و حداقل بخشی از شما باید در عکس افتاده باشد. شاید در نگاه اول معمولی به نظر برسد، اما باور کنید، عکس های زیادی هستند که می توانید به صورت سلفی بگیرید. ناگهان خود را در حال زدن نوارچسب به دهان، پیچیدن چراغ های کریسمس دور خود و پریدن در بین توده ای از برگ ها می یابید. برای گرفتن ایده های جدید می توانید به گروه ۳۶۵ Days در فلیکر سر بزنید.

اگر گرفتن یک عکس در روز برای شما تعهد سنگین و زیادی است، می توانید این کار را هفته ای یک بار انجام دهید. به این ترتیب یک پروژه عکاسی ۵۲ هفته ای را شروع کنید.

اگر عکاسی از چهره خودتان شما را به ادامه کار بی میل می سازد، می توانید کودکان را دور خود جمع کنید و یک پروژه با ۳۶۵ کودک را انجام دهید، یا اینکه با موضوع آزاد کار کنید و هر روز از هر چیزی که خواستید عکس بگیرید.

۲

پیاده روی و عکاسی در ۵۲ هفته

شما باید حداقل هفته ای یک بار به همراه دوربین خود از خانه خارج شوید. وقتی به عکس هایی که از سال اول خرید دوربین DSLR ام تا کنون گرفته ام نگاه می کنم، متوجه می شوم که ۹۰% آنها را در اطراف خانه گرفته ام. بنابراین تصمیم گرفتم که هفته ای یک بار از خانه خارج شوم. پس به پارک های محلی، ساختمان های خالی (در این مورد مراقب باشید چون ممکن است ساختمان فرو بریزد و یا ورود به آن غیر قانونی باشد)، مرکز شهر و شهرهای کوچک اطراف سر زدم.

۳

۱۰۰ نفر غریبه

این پروژه ای است که من شخصا جرات انجام آن را ندارم. چون مقداری خجالتی هستم (دقیقا به همین دلیل باید این کار را انجام دهم). اما افرادی را می شناسم که این پروژه را انجام داده اند و نتیجه فوق العاده ای گرفته اند. ایده کلی به این صورت است که شما باید به افرادی که اصلا نمی شناسید نزدیک شوید و از آنها بخواهید که به شما اجازه دهند تا از آن ها عکس بگیرید. همچنین باید کمی با آنها صحبت کنید تا نوعی داستان پیش زمینه برای آن عکس داشته باشید. بعد از انجام این کار باید عکس را در فلیکر آپلود و در گروه ۱۰۰ فرد غریبه به اشتراک بگذارید.

با این کار نه تنها می توانید کلکسیونی از عکس های افراد غریبه را داشته باشید، بلکه ممکن است با چندتای آنها هم دوست شوید. البته می توانید بخش مربوط به فلیکر را انجام ندهید و این کار را به صورت شخصی برای خودتان نگه دارید. اما می توانید از این گروه ایده های فراوانی برای کار بگیرید.

۴

حروف الفبا

این روش راه دیگری برای پیدا کردن سوژه های عکاسی است. شما می توانید محل عکاسی را انتخاب کنید و برای هر یک از حروف الفبا از اشیائی که نامشان با آن حرف شروع شده و یا بیانگر آن هستند عکس بگیرید. همچنین می توانید این کار را با اعداد نیز انجام دهید. مثلا عکس یک میوه بر روی زمین، دو اردک در دریاچه و یا سه درخت در کنار هم و موضاعات مشابه دیگر.

روش دیگر این است که در اطراف خود بگردید و اشیائی را پیدا کنید که شکل ظاهری آنها شبیه به یکی از حروف الفبا می باشد. برای مثال به تصویر بالا نگاه کنید، این تصویر در واقع یک زنجیر را نشان می دهد اما اگر کمی بهتر به آن بنگرید متوجه می شوید که یکی از دانه های زنجیر شبیه حرف « S » می باشد. وقتی که این پروژه را شروع کنید، کم کم متوجه چیزهای عادی در اطرافتان می شوید و نگاه متفاوتی به آنها خواهید داشت. وجود این نگاه جدید ایده های تازه ای را برای عکاسی به ارمغان می آورد. این پروژه با اعداد نیز قابل انجام است.

۵

انتخاب یک شئ

یک چیز را انتخاب و سعی کنید مجموعه ای از عکس هایی که نمایانگرش هستند بگیرید. برای مثال یک رنگ را انتخاب کنید و سعی نمایید در تمام روز تنها از اشیاء قرمز رنگ عکس بگیرید، یا مثلا سعی کنید فقط از چیزهایی که مربعی شکل هستند عکاسی کنید. یک بار وقتی بیرون بودم و تلاش می کردم از چیزهای مختلف عکس بگیرم، سعی کردم از کفش های افراد عکاسی کنم.

مزیت چنین پروژه ای در این است که می تواند به شما کمک کند تا چیزهای معمولی را بهتر ببینید. عکاسی از کفش ها از نمای بالا کم کم کسل کننده می شود، بنابراین شما مجبور می شوید تا خلاقانه تر فکر کنید. تنها بدی آن وقتی است که مردم با تعجب به شما نگاه می کنند، چراکه شما روی زمین دراز کشیده اید و از کفش ها عکاسی می کنید در حالی که بقیه مشغول همبرگر خوردن هستند.

۶

سیاه و سفید عکس بگیرید

در طول پروژه ۳۶۵ خودم (با موضوع آزاد، پرتره های سلفی نه)، تصمیم گرفتم که عکس های یک ماه را به صورت سیاه و سفید بگیرم. هدف من این بود که بتوانم در تبدیل عکس ها به سیاه و سفید بهتر عمل کنم که البته به نظر خودم موفق بودم. همچنین متوجه شدم که نگاهم به چیزهای مختلف تغییر کرده است. با انجام این پروژه یاد گرفتم که چه عکس هایی در سیاه و سفید بهتر می شوند.

۷

استفاده از ایده دیگران

استفاده از ایده های دیگران کار راحتی است. شما به شخصی احتیاج دارید که یک لیست از سوژه های مختلف برای عکاسی در اختیار شما بگذارد (مثلا چیزهای فیزیکی مثل «ریل های قطار» یا یک موضوع مفهومی مثل «لحظات خوش با دوستان» و یا موضوعات تکنیکی مثل «عمق میدان کم»). پس از آن با گروهی از افراد بیرون بروید و این موضوعات را هر طور که دوست دارید به تصویر بکشید و عکس ها را با گروه به اشتراک بگذارید. مانند پروژه های دیگری که مطرح شد، این روش نیز باعث می شود تا شما به شکل دیگری به چیزهای اطرافتان بنگرید. اگر به ذنبال یک لیست می گردید، می توانید در گروه های فلیکر عبارت «Scavenger Hunt» را جستجو کنید. تعداد زیادی از گروه های مرتبط از جمله گروه DPS Scavenger hunt در فلیکر وجود دارد که می توانند به شما کمک کنند.

شما پروژه عکاسی جالب دیگری را می شناسید؟ لطفا آن را در بخش نظرات با ما و دوستانتان در لنزک مطرح نمایید. همچنین اگر پروژه عکاسی ای را شروع کرده اید و یا به اتمام رسانده اید، خوشحال می شویم تا در مورد آن بشنویم.

نظرات شما

  1. آرش

    ۹ آذر ۱۳۹۶

    یک ماه از خرید دوربینم میگذشت برای اولین بار دوربینم رو بیرون بردم برای اینکه از منتظره رودخانه عکس بگیرم یکدفعه با دیدن یک پسر بچه دستفروش مواجه شدم که غمی و نگرانی در چهرش بود با خودم گفتم این میتونه ایده خوبی برای عکاسی مستند /اجتماعی باشه یک عکس از اون پسر بچه دستفروش گرفتم تا قبلش فکرشو نمی کردم قراره همچین عکسی رو ثبت کنم اون عکس یکی از بهترین تجربه های عکاسی من بود عکس تاثیر گذاری بود او عکس نظر خیلی ها رو به خودش جلب کرد

  2. عرفان

    ۲۷ دی ۱۳۹۴

    یه بار از بچه ی یه بنده خدایی میخواستم عکس بگیرم مادرش جوری جلومو گرفت احساس کردم به جای دوربین کلت دستمه … اینجا ایرانه

  3. 123456

    ۱۰ آبان ۱۳۹۴

    عالی بود فکر میکنم تکلیف فوق العاده ای باشه برای تمرین عکاسی و دید بازتر
    من تو چن سالی که تو دانشگام یه کدوم از اساتید ازاین چیزا به ما نگفتن
    ممنونم ازتون مرسی

  4. novin

    ۱۲ بهمن ۱۳۹۳

    من بیشتر با حرفای دوست ۱۱۰ حال کردم بجا گفت.

  5. samah

    ۹ بهمن ۱۳۹۳

    واقعا عالی و بجا بود! خیلی خیلی خیلی ممنونم!

  6. 110ermya

    ۹ بهمن ۱۳۹۳

    بنظرم تو ایران ما مردم اگه دوربین ما رو بالنزش ببینن شوکه میشن وکمتر اجازه عکاسی از چهرشون میدن مگر اینکه روابط عمومی خیلی بالایی داشته باشیم برا قانع کردن طرف
    ازین مشکل که بگذریم ممکنه تو خیابون هرکسی برای عکاسی جلوتو بگیره چون احساس وظیفه میکنه ومیگه نکنه میخوایی بفرستی شبکه…
    عکاسی خیابانی تو ایران سخته
    همون دنبال خونمون ودشت ودریا وگل و گیاه باشیم ظاهرا منطقی تره


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *