بایگانی بر حسب نکات آموزشی

اگر در حین خواندن مطالب با سوالی رو به رو شدید آن را در بخش «پرسش و پاسخ» لنزک مطرح نمایید.

نقطه عطف در عکاسی

ابتدا به تعریف نقطه عطف در ریاضی و جامعه شناسی می پردازیم. به طور خلاصه نقطه عطف به نقطه، نکته یا زمانی می گویند که یک تغییر یا پیچش اتفاق می افتد. مثلا یک تیله روی زمین در حال غل خوردن است و بعد از برخورد با یک سنگریزه مسیرش عوض می شود. آن سنگ نقطه عطف آن تیله است. یا یک انقلاب نقطه عطف یک ملت است و… در هنر عکاسی هم کمابیش با همین مفهوم روبرو هستیم. در ادامه مثال هایی می بینیم که نشان می دهند نقطه عطف چگونه با ظرافت به عکس ها معنا و جذابیت می بخشد.

ادامه مطلب

مراحل نقد عکس: چطور یک عکس را نقد کنیم

در این مطلب یاد می گیریم که برای نقد عکس چه گام ها و مراحلی را باید طی کرد تا یک عکس را به طور موفق نقد کنیم. در نقد عکس اولین قدم این است که از خودمان بپرسیم: چه می‌بینیم؟ مرحله ای که به آن توصیف می گوییم. مراحل بعدی: تفسیر، ارزیابی و نظریه پردازی هستند که هر یک را در این مقاله کوتاه لنزک، که از کتاب نقد عکس نوشته تری برت برگرفته شده، توضیح می دهیم.

ادامه مطلب

استودیوم یا پونکتوم؟ هر یک در عکاسی چه مفهومی دارند

رولان بارت معتقد بود تصاویر بر دو قِسم هستند: استودیوم (Studium) و یا پونکتوم (Punctum). او می گفت: عکس های استودیوم پیام خاصی ندارند، یک جور واسطه بیانی اند. مثلا این عکس ها اگر هدفشان نشان دادن زیبایی است، این هدف را به خوبی انجام می دهند و دیگر کارشان تمام است. اما تصاویر پونکتوم فراتر از کادر هستند. در شما حسی زنده می کنند یا معنایی را دنبال می کنند. در ادامه مطلب با هر یک از این مفاهیم بیشتر آشنا می شوید و مثال هایی را بررسی می کنیم.

ادامه مطلب

پرتره دختر افغان اثر استیو مک‌کری: چرا اینقدر معروف شد و مورد توجه قرار گرفت

چرا یک عکس پرتره باید اینقدر معروف شده و در تاریخ عکاسی این مقدار مورد توجه باشد؟ در این مطلب لنزک درباره عکس پرتره «دختر افغان» استیو مک‌کری صحبت می کنیم و به این می پردازیم که علت موفقیت این اثر شاهکار چیست.

ادامه مطلب