جلوگیری از مات شدن عکس: بهترین تنظیمات دوربین و راهکار هایی برای کنترل لرزش دوربین

با یادگیری این تنظیمات می‌توانید درکی ابتدایی از چگونگی کنترل لرزش دوربین داشته باشید. در این مطلب لنزک تعدادی از راهکار هایی که در کاهش لرزش دوربین و عکس های واضح تر نقش دارند را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱

سرعت شاتر سریع‌تر

اگر از لنزی بلند استفاده می‌کنید و یا اینکه عکسبرداری را در فضایی کم نور انجام می‌دهید دوربین را بر مد الویت شاتر (Shutter Priority) یا دستی (Manual) قرار دهید. در این مدهای نوردهی شما قادر خواهید بود از سرعت شاتر سریعتری مثلا سرعت۱۶۰/۱ ثانیه برای یک لنز ۱۰۰میلیمتری استفاده نمایید.

۲

دیافراگم بازتر

یک دیافراگم باز همچون f/2.8 و f/4 به نسبت دیافراگم بسته‌ای همچون f/16 یا f/22 سرعت شاتر بیشتری در اختیارتان قرار می‌دهد. با وجودی که دیافراگم‌های باز عمق میدان کمتری دارند ولی حذف لرزش دوربین به آن می‌ارزد.

۳

ایزوی بالاتر

اگر نمی‌توانید برای افزایش سرعت شاتر از دیافراگم بازتری استفاده نمایید ایزو را افزایش دهید. در ایزوی ۸۰۰ یا ۱۶۰۰ به میزان کمی از کیفیت تصویر کاسته می‌شود. ایزو را بر حالت خودکار قرار دهید تا بهترین ایزو برای ثبت عکس شارپ انتخاب شود.

کلام آخر: frame rate را افزایش دهید و عکس های بیشتری بگیرید

اگر تعداد عکس‌هایی که در لحظه می‌گیرید را افزایش دهید شانس ثبت عکسی شارپ افزایش می‌یابد. شما ممکن است در هنگام فشردن دکمه‌ی شاتر، ناخواسته دوربین را حرکت دهید و این موجب می‌شود اولین عکسی که با آن بگیرید به صورتی محو ثبت گردد.

بعد از فشردن دکمه‌ی شاتر عکس‌های بعدی واضحتر ثبت می‌شوند. حتی در زمانی که سوژه‌تان متحرک نیست و شما سه پایه‌ای در دسترس ندارید دوربین را بر مد عکسبرداری پیاپی قرار دهید.

۴

لنز را به درستی جا بزنید

اگر لنز شما از جک اتصال سه پایه برخوردار است، آن را بچرخانید تا در بالا قرار بگیرد به این صورت جایگاهی برای دست خواهید داشت تا به وسیله‌ی آن دوربین را سفت‌تر بگیرید.

همچنین شما می‌توانید به طور کامل جک را از لنز جدا کنید. اگر دوربین شما از تنظیمات لرزشگیری تصویر برخوردار است آن را فعال کنید و در صورت امکان گزینه‌ی خنثی سازی همه‌طرفه‌ی حرکت را انتخاب نمایید.

۵

نحوه گرفتن دوربین در دست

بند دوربین را به دور بازوی راست خود حلقه کنید و آن را بکشید تا ثابت‌تر بماند. پاهایتان را تا عرض شانه باز کنید، آرنج‌هایتان را به سمت بدنتان خم کنید و چشمی منظره یاب را بر چشمتان قرار دهید تا بر چهره‌تان تکیه کند.

به جای اینکه دکمه‌ی شاتر را بفشارید، برای جلوگیری از حرکت دوربین به سمت پایین، انگشت خود را بر روی دکمه‌ی شاتر بچرخانید.

برای کسب آموزش بیشتر در مورد نحوه صحیح گرفتن دوربین در دست هنگام عکاسی، به این اینفوگرافیک لنزک مراجعه نمایید.

۶

تکیه دادن هنگام عکاسی

در صورت امکان جسم محکمی پیدا کنید تا دوربین و لنز را به آن تکیه دهید. همچنین نشستن روی زمین نیز می‌تواند به ثبت عکس‌های واضح به ویژه با لنز‌های بزرگ و سنگین کمک شایانی کند. بر روی شکم بر زمین بخوابید و دوربین را به کیفش تکیه دهید.

همچنین شما می‌توانید بر زمین زانو بزنید، زانوی راست خود را بر زمین گذاشته و آرنجتان را بر زانوی چپ تکیه دهید.

م

منبع

برگرفته از: Digital camera world

نظرات شما

  1. سعید هاشمی

    ۱ مهر ۱۳۹۳

    ممنون، کاربردی و مفید بود.
    لطفا راجع به اکتنشن لوپ ها و تاثیراتی که روی عکس میذارن هم یه مطلب بذارین، ممنون میشم


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *