آموزش عکاسی با نوردهی طولانی: ۴ تکنیک برای عکاسی با سرعت شاتر آهسته

گفته می شود که دوربین ها لحظات را در زمان «متوقف» می کنند. اما این اصطلاح تنها در صورتی درست است که شما از سرعت شاتری استفاده کنید که به اندازه کافی سریع باشد تا هرگونه حرکتی را در صحنه متوقف یا فریز کند. گاهی به تصویر کشیدن حرکت ها با انتخاب سرعت شاتر آهسته و عکاسی با نوردهی طولانی (لانگ اکسپوژر – long exposure)، به جای منجمد و فریز کردن آن ها، به ثبت عکس های زیبا تر و پویا تری منجر خواهد شد. در این آموزش لنزک با ۴ روش برای عکاسی با سرعت شاتر آهسته آشنا خواهید شد.

با یک دوربین، که به شما امکان تنظیم سرعت های شاتر های سریع و آهسته را بدهد، می توانید انتخاب کنید که حرکت را متوقف کنید، یا حرکت را با استفاده از تاری ثبت کنید. شما هر بار که یک عکس می گیرید این تصمیم را می گیرید، چه آن را درک کنید و چه نکنید. اکثر اوقات هدف ما این است که یک عکس شارپ بگیریم. اگر سوژه ثابت باشد، این کار نسبتا ساده است؛ شما یا از سرعت شاتری استفاده می کنید که به اندازه کافی سریع است تا با فاصله کانونی مورد استفاده شما از لرزش دوربین جلوگیری کند، یا دوربین را بر روی یک سه پایه قرار می دهید.

راهنمای فوق، ارتباط بین فاصله کانونی و سرعت شاتر را به طور ساده نشان می دهد

با این حال اگر سوژه در حال حرکت باشد، داستان کمی متفاوت است. یک سرعت شاتر سریع برای توقف حرکت مورد نیاز است. این کار همیشه ممکن نیست، و حتی وقتی امکان آن وجود دارد شما باید در نظر بگیرید که آیا ثابت کردن حرکت به شما کمک خواهد کرد تا تصویر بهتری خلق کنید یا نه. گاهی اوقات یک سرعت شاتر آهسته، به ثبت عکسی جذاب تر کمک خواهد کرد.

سپس این سوال به ذهن می آید که شما چطور از یک سرعت شاتر آهسته برای خلق یک تصویر زیبا و پرمعنی به نفع خودتان استفاده می کنید؟ شما حتی ممکن است استفاده از یک سرعت شاتر آهسته را برای اضافه کردن حرکت و تاری به یک سوژه ثابت انتخاب کنید، و حس عکس را به کل تغییر دهید.

© Tanja Ghirardini

سرعت شاتر آهسته در اینجا حرکت مرد را ثابت کرده ولی برای ثابت کردن حرکت قطار به اندازه کافی سریع نبوده است. همین حرکت به تصویر کشیده شده، به زیبایی تصویر افزوده است.

اینها تکنیک هایی هستند که شما می توانید استفاده کنید:

۱

بخشی از کادر شارپ و بخشی مات

از سرعت شاتری استفاده کنید که بخشی از کادر را به صورت شارپ ارائه می کند، اما به اندازه کافی آهسته هست تا کمی از حرکت را نیز به تصویر بکشد. عکس مرد در حال قدم زدن در بالا یکی از همین موارد بود.

۲

تکنیک پنینگ

دیافراگم: f/7.1 سرعت شاتر: ۱/۱۵sec، ایزو: ۱۰۰ فاصله کانونی: ۵۵ میلیمتر

پنینگ به تعقیب سوژه با دوربین طی نوردهی طولانی گفته می شود. این کار باعث می شود سوژه یا بخش هایی از آن واضح و سایر کادر مات ثبت شود. شما یا می توانید با یک سوژه در حال حرکت پنینگ کنید، با این هدف که آن را در مقابل یک پس زمینه تار، واضح و شارپ ثبت کنید، یا کل صحنه را تار کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی پنینگ

۳

حرکت عمدی دوربین طی عکاسی با نوردهی طولانی

© Susanne Stoop

دوربین را در حین یک نوردهی نیم ثانیه ای یا طولانی تر در دست نگه دارید و حرکت دهید. این کار اگر دست انجام شود باعث ایجاد یک حس عاطفی و هنری می شود، اگرچه برای موفقیت به کمی شانس نیاز دارد. این تکنیک حرکت عمدی دوربین (به طور مختصر ICM) نامیده می شود. کافیست ICM را در Flickr یا سایت ۵۰۰px جستجو کنید تا موارد الهام بخش زیادی پیدا کنید.

لنزک: حرکت عمدی دوربین (ICM) تکنیکی است که در آن عکاس از یک سرعت شاتر طولانی (حدود نیم ثانیه تا چهار ثانیه) استفاده می کند و دوربین را به عمد در طول نوردهی حرکت می دهد تا یک تصویر انتزاعی و امپرسیونیستی خلق کند.

۴

دوربین ثابت – نوردهی طولانی بخش های در حال حرکت تصویر

© Miles Morgan

دوربین را بر روی یک سه پایه نصب کرده و از یک سرعت شاتر آهسته برای تار کردن عمدی بخش های در حال حرکت عکس، مانند آب یا چمنی که در باد تکان می خورد، استفاده کنید. ساده ترین راه برای انجام این کار این است که دیافراگم دوربین خود را بر روی f/11 یا f/16 و ایزو را بر روی کم ترین مقدار تنظیم کنید. شما همچنین می توانید فیلترهای کاهنده نور یا ND بخرید که شما را قادر می سازند تا از این تکنیک در طول روز استفاده کنید و سرعت شاتر خود را تا چند دقیقه افزایش دهید. نصب فیلتر های ND برای افزایش زمان نوردهی (نوردهی طولانی – تنظیم سرعت شاتر آهسته تر) در عکاسی منظره کاربرد فراوانی دارد.

فلوچارت زیر در انتخاب سرعت شاتر مناسب به شما کمک خواهد کرد:

بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی عکاسی با نوردهی طولانی و ویرایش

فیلتر های کاهنده نور یا ND چه هستند؟ از آنجا که این آموزش لنزک به نوردهی طولانی اختصاص دارد، بد نیست تعریف ساده ای نیز از این فیلتر ها های کاربردی در عکاسی با نوردهی طولانی ارائه دهیم. فیلتر های ND به طور ساده، همانند عینک های جوشکاری هستند که از آن ها برای کاهش شدت نور استفاده می شود. عکاسان با نصب فیلتر ND از شدت نور کاسته، در نتیجه می توانند مدت زمان نوردهی را افزایش دهند. اگر در طول روز عکاسی کنید، نوردهی طولانی می تواند به عکس های بیش از حد نوردهی شده (overexposed) منجر شود. فیلتر ND مثل یک عینک دودی از شدت نور کاسته و به عکاس امکان می دهد سرعت شاتر آهسته تری تنظیم کرده و زمان نوردهی را افزایش دهد.

نظرات شما

  1. قاسم نجفی جوزانی

    ۲۸ تیر ۱۳۹۶

    سلام.از نکات و اطلاعات درست و به جای شما استفاده کردم ،از طرح نکات ظریف و کمتر گفته شده هم بسیار خوشحال شدم و امید وارم ادامه داشته و به نکات کلیدی که به درک و نگاهی علمی و عملی برای کار بران و مشتاقان عکاسی شود دریغ نکرده و به معرفی لوازم ارزان تری که واقعا در کار نتیجه و خروجی یکسان و خصوصا چاپ ،راجع به چاپ کارهایی که در عمل هیچ گاه عکاس نتیجه کار خود را روی کاغذ نمیبیند و اشنا یی ندارد با مقوله چاپ .انگار دیگر عکس ها فقط برای مو نیتور ها گرفته میشوند والخ موفق باشید .متشکرم.


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *