آموزش عکاسی از محصولات: چطور یک عکاس محصول حرفه ای باشید

من عکس های محصولات زیادی را نگاه می کنم؛ از عکس های شگفت انگیز گرفته تا، بگذارید بگوییم، عکس های کمتر شگفت انگیز. چیزی که تقریبا در بین تمام آماتورها مشترک است، عدم توجه به جزئیات است. این هم یک مهارت مثل هر مهارت دیگری است، و نیازمند پیشرفت می باشد. برخی از افراد در ایجاد مجموعه های زیبا، ترکیب بندی، نورپردازی و غیره فوق العاده اند. اما، فاقد یک مهارت حیاتی هستند که باعث می شود بلافاصله به عنوان آماتور شناخته شوند: تمیزکاری. این کار ممکن است کسل کننده به نظر برسد، اما من به شما اطمینان می دهم که از بیشترین اهمیت برخوردار است. این مقاله برخی از نظریه ها در این زمینه را توضیح داده و مراحلی را که من برای تمیز کردن یک مورد خاص طی می کنم، پوشش می دهد.

عکاسی محصولات خوب، پیش از عکاسی شروع می شود

اجازه دهید جمله فوق را توضیح دهم. ممکن است یک محصول «جدید» به شما داده شود که از آن عکس بگیرید، اما من به شما قول می دهم که آن محصول نقص هایی دارد. فکر نکنید که تنها به این دلیل که محصول شما «جدید» است، به تمیز کاری نیاز ندارد. دوربین های ما این روزها آنقدر دقیق هستند که هر عیب کوچکی را با جزئیات عالی ثبت خواهند کرد.

هر محصولی، چه کفش باشد، چه جواهرات، چه عطر، یا هر چیز دیگری، باید قبل از این که حتی با میز عکاسی شما تماس پیدا کند، کاملا تمیز شود. بله، شما می توانید تقریبا هر چیزی را در پس پردازش اصلاح کنید، اما هیچ دلیلی وجود ندارد که وقت خود را بیهوده تلف کنید. پس تا جایی که امکان دارد، پیش از شروع عکاسی، محصول مورد نظر را تمیز کنید تا در مرحله ویرایش کار کمتری داشته باشید.

توجه شدید به جزئیات برای عکاسی از محصولات ضروری است

خب، اجازه دهید به سراغ اصل مطلب برویم. عکسی که در بالا می بینید قبل از هر گونه تمیز کردن در پس پردازش است. من معمولا در حین تمیز کاری با فتوشاپ، لایه های زیادی ایجاد می کنم و همینطور که پیش می روم آنها را در گروه ها ادغام می کنم. دلیل این کار جلوگیری از کند شدن شدید فتوشاپ است که وقتی شما تعداد زیادی لایه دارید ممکن است اتفاق بیفتد. همچنین من به ندرت احساس می کنم که لازم است برگردم و این مرحله تمیز کردن را ویرایش کنم. روند تمیز کاری من به طور کلی به این صورت است:

۱- حذف تمام گرد و غبارها و علائم با استفاده از Clone Stamp، Healing Brush، Brush Tool، یا هر ابزار دیگری که به کار آید.

۲- برطرف کردن برآمدگی ها و تورفتگی ها، و صاف کردن لبه های مواد با استفاده از Liquify.

3- نورپردازی مناسب و اطمینان از اینکه جزئیات هیچ قسمتی به دلیل نور ناکافی یا زیاد از دست نمی رود، توسط تنظیم کنتراست با استفاده از ماسک های دقیق.

۴- اغراق آمیز کردن رنگ ها به منظور شناسایی قسمت های دارای مشکل و رفع آن با استفاده از یک لایه Hue and Saturation

قبل از این که من هر کدام از این کارها را انجام دهم، با انباشتن فوکوس (Focus Stacking) مطمئن می شوم که محصول، از جلو تا عقب واضح و شارپ باشد. برای این کار، از یک نرم افزار ضروری و خیلی مفید به نام Helicon Focus استفاده می کنم (جهت تهیه نام آن را در گوگل جستجو نمایید).

با خواندن نوشته های بالا، احتمالا فکر می کنید که این روند سریع است. اما اینطور نیست. با در نظر گرفتن همه چیز، مرحله تمیز کاری طولانی ترین قسمت ویرایش من است. بسته به محصول، من حدود ۱ تا ۳ ساعت وقت صرف انجام این کار می کنم.

کلید کار در اینجا توجه به جزئیات است. من معمولا چندین بار هر قسمت را بررسی می کنم تا مطمئن شوم چیزی را از قلم نیانداخته ام. همچنین مهم است به یاد داشته باشید که شما دارید نه تنها اشتباهات بزرگ، بلکه تمام جزئیات کوچک محصول را نیز اصلاح می کنید. به عنوان مثال، من وقت بسیار زیادی را صرف اصلاح بند این کفش، لبه ای که نیمه بالایی کفش با کف کفش تلاقی پیدا می کند، سوراخ بند کفش بالایی، و برطرف کردن برآمدگی ها در پارچه کفش کردم. حذف تمام گرد و غبارها و ساییدگی (خش) های واضح آسان است، این جزئیات ریز است که باید بر روی آن ها تمرکز کنید.

تصحیح کنتراست مرحله بعدی است که من همیشه وقت زیادی صرف آن می کنم. در اینجا هم از تنظیمات خلاقانه استفاده کرده و روشنایی تصوبر را تکمیل می کنم. من تا جایی که ممکن است سعی می کنم همه چیز را در دوربین درست به دست آورم، با این حال، تغییرات کوچک که مثلا بند کفش را هایلایت (روشن) کنیم یا نوشته ها را برجسته کردن، اغلب هنگام عکاسی امکان پذیر نیستند.

قبل از اینکه تنظیمات کنتراست را اعمال کنید، من شما را تشویق به ایجاد یک لایه Threshold (آستانه) و شناسایی روشن ترین و تاریک ترین قسمت های تصویرتان می کنم. از ابزار Color Sampler (نمونه بردار رنگ) برای انتخاب این قسمت ها استفاده کنید و سپس همانطور که تنظیمات را اعمال می کنید، به Info Panel (پانل اطلاعات) خود چشم بدوزید. اگر این کار را نکنید، خیلی راحت ممکن است هایلایت های تصویر شما (قسمت های روشن) بیش از حد روشن یعنی سفید شوند و سایه های تصویر جزئیات خود را از دست بدهند و سیاه شوند.

یکی از مراحل نهایی در روند تمیز کاری، تصحیح رنگ است. من تنظیمات خلاقانه بر روی رنگ تصویر اعمال نمی کنم، چون مهم است که تصویر محصول را به طور درست و دقیق ارائه دهید. هیچ دلیلی ندارد که hue یک رنگ را تغییر دهید، اگر این کار باعث نادرست شدن آن رنگ می شود.

یادداشت جانبی – برای اطمینان از اینکه همیشه رنگ های دقیق و درست را ثبت می کنید، یک Color Checker Passport بخرید. از آن می توانید در لایت روم و نرم افزار Capture One استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ۵ روش مختلف برای اصلاح رنگ عکس ها در فتوشاپ

برای شناسایی رنگ هایی که نباید در تصویر وجود داشته باشند، من رنگ ها را با اضافه کردن یک لایه Hue and Saturation و زیاد کردن Saturation اغراق آمیز می کنم. اگر هر چیز خارج از محدوده ای ببینم، یک لایه Hue and Saturation دیگر اضافه می کنم و تنظیمات لازم را انجام می دهم، که معمولا فقط زیاد کردن اشباع رنگ مشکل ساز است.

محصول خود را نادرست جلوه ندهید

اگر دارید از یک تیشرت آبی عکس می گیرید، واضح است که رنگ آبی باید مطابق با رنگ واقعی آن ثبت شود. با این حال، همچنین مهم است که همین نظریه را به شیوه ای اصلاح شده، در مورد تمیز کردن نیز به کار ببرید. به جای تغییر دادن محصول به شیوه ای که آن را نادرست جلوه دهد، شما باید همان چیزی که وجود دارد را تکمیل (عالی) کنید. توضیح آن سخت است و چیزی است که با تجربه متوجه خواهید شد. همچنین متوجه خواهید شد که برخی از مشتری ها از شما می خواهند محصولاتشان را فراتر از آنچه که یک ارائه یا نمایش دقیق و درست محسوب می شود، نشان دهید. البته این مسئله به آنها بستگی دارد، اما این کار آنها را با مشتریان ناراضی زیادی مواجه می کند.

پس از اتمام تمیز کردن، تصحیح کنتراست و رنگ، و اضافه کردن کمی نور خیره کننده خلاقانه، این عکس ویرایش شده نهایی است.

خلاصه

اگر می خواهید عکاسی محصول شما جدی گرفته شود، تمیز کاری را جدی بگیرید. زمانی را که سزاوارش است صرف آن کنید و آن وقت می بینید که عکس های شما کم کم حرفه ای تر به نظر می رسند. البته، تمیز کردن خوب قرار نیست یک عکس کم نور (نورپردازی شده به طور ضعیف) را به یک چیز عالی تبدیل کند؛ شما باید قبل از اینکه پس پردازش را شروع کنید، پایه خوب و قوی ای داشته باشید.

لنزک: اگر احساس می کنید که به کمی آموزش در زمینه نورپردازی و عکاسی از محصولات نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم نگاهی به این مطلب لنزک بیندازید.

نویسنده: مکس بریج (Max Bridge)

م

منبع

برگرفته از: slrlounge

نظرات شما

  1. هادی

    ۸ آذر ۱۳۹۵

    خوشم نیومد! با عنوان آموزش فکر کردم بهمون یاد میده چجور از محصول عکس خوبی بگیریم نه اینکه با فتوشاپ چجوری ادیت کنیم، هرچند این هم خوبه ولی در بعضی قسمتها که میگه چجور بعضی از نواقص محصول همچون برآمدگی ها رو اصلاح کنیم احساس میکنم داریم اغراق میکنیم و به خریدار ظاهر واقعی محصول رو نشون نمیدیم و سرش کلاه میزاریم. اگه این نمونه از محصول چنین نواقصی داره باید نمونه بهتری رو به عکاس بدند. با این وجود از زحمات تیم لنزک تشکر می کنم

  2. golamaliMahyar

    ۵ آبان ۱۳۹۵

    با سلام و خسته نباشید بسیار جالب و عالی بود خوشم آمد و معلوم است زحمت زیادی کشیده شده است چون کار با فتوشاپ هم حوصله و هم وقت زیادی البته بدون مزحم می خواهد پس خسته نباشید . مهیار


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *