عکس‌کاوی #۱۳: خطا هایی در عکاسی وجود دارند که شما باید آن ها را مرتکب شوید

خطا هایی در عکاسی وجود دارند که شما «باید» آن ها را مرتکب شوید. یکی از آن ها خطای «دمای رنگ» یا «تراز سفیدی» است. جذابیت این عکس از لحاظ بصری مدیون بافت جالب معماری و پس از آن همنشینی رنگ های سرمه ای و نارنجی است که به نوعی دو رنگ مکمل محسوب می‌شوند. در ادامه این مطلب لنزک از شما عزیزان برای مطالعه عکس کاوی شماره ۱۳ از آقای محمدرضا معصومی دعوت می کنیم.

این عکس در اولین لحظات غروب آفتاب با لنز تله دارای فاصله کانونی ۲۰۰ میلیمتر، با یک دوربین فول فریم نیکون، بر روی سه پایه، ایزو نسبتا بالا و از بلندی های مشرف به بافت شهریِ شهر تبریز گرفته شده است.

مشخصات عکس :

  • عکاس: محمدرضا معصومی
  • عنوان: گرگ و میش
  • دوربین: Nikon D800
  • دیافراگم: f/2.8
  • سرعت شاتر: ۱/۶۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-3200
  • فاصله کانونی: ۱۲۵mm

همه چیز متعارف است جز یک چیز:

تراز سفیدی! تنظیمات تراز سفیدی (وایت بالانس – white balance) دوربین را از اتوماتیک خارج کرده ام و مقادیر عددی را دستی وارد کرده ام. عددی حدود ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ قرار داده ام. نتیجه این کار حضور چشمگیر رنگ آبی در عکس است.

معمولا هاله ای از رنگ ملایم آبی روی بقیه قسمت ها می افتد که ضروری است هنگام ویرایش به صورت ناحیه ای کنترل و مطلوب اش کنید.

اگر به صورت RAW عکاسی کرده باشید، این پروسه (تنظیم تراز سفیدی) را آنجا هم می توانید انجام دهید.

فقط دقت کنید که بهتر است از قفل آینه استفاده کنید تا ابتدا آینه به طور کامل جمع شود و پس از آن پروسه نورگیری آغاز شود. این کار از لرزشی که طی نوردهی می تواند منجر به ماتی حرکت شود جلوگیری می کند. همچنین حتما هنگام ویرایش خطاهای رنگی لنز (chromatic aberration) را اصلاح کنید.

نکته دیگری که کمک می کند عکس بهتری داشته باشید، پرهیز از اتصال خودِ بدنه به سه پایه است. هنگام استفاده از لنز تله به جای اتصال بدنه دوربین به سه پایه٬ لنز خود را به سه پایه متصل کنید. و در نهایت با نصب کوله یا یک کیسه سنگین به زیر سه پایه آن را سنگین کنید تا در مقابل باد کمترین تاثیر را بپذیرد و استحکام بیشتری داشته باشد. ممکن است عکاسی هایی از این دست به مدتی بیش از یک ثانیه برای سرعت شاتر نیاز داشته باشند، بنابراین باید لرزش دوربین را به حداقل رساند.

لطفا در عکاسی اشتباه کنید. چیز های زیادی از خودتان خواهید آموخت.

وب سایت و صفحه اینستاگرام محمدرضا معصومی

www.mrmasoumi.ir

instagram.com/m.r.masoumi

نظرات شما

  1. محسن پیرنیا

    ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶

    سلام به همه دوستان.
    حقیقتا در هنر مرز میان درست و نادرست کجاست؟!
    آیا نمی توان کار نادرست را خلاقیت نامید؟
    همیشه در هنر، خلاقیت با مخالفت روبرو بوده اما هیچگاه به بن بست نرسیده است.
    سپاس از عکاس گرامی و لنزک دوست داشتنی…


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *